Medische camouflage wordt toegepast om huidverkleuringen en huidoneffenheden op lichaam of gezicht tijdelijk minder zichtbaar te maken. Deze behandeling wordt toegepast bij huidaandoeningen waarbij te veel of te weinig pigment aanwezig is zoals:

  • Littekens
  • Pigmentvlekken
  • Zwangerschapsmasker/melasme
  • Vitiligo
  • Tatoeage

Camouflage wordt toegepast om kleurverschillen van de huid tijdelijk te verbergen met behulp van een camouflagecrème. Ook bij minder opvallende huidkleurverschillen, bijvoorbeeld wanneer jouw huid een onrustig beeld vertoont door rode bultjes, pigmentvlekjes of couperose kun je camouflage ook heel mooi toepassen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Deze behandeling kan gedeclareerd worden en valt onder camouflagetherapie, dit is mogelijk vanwege mijn specialisatie en daarbij behorende AGB code en zorgverleners code
Producten die bij de behandeling horen kunnen soms ook gedeclareerd worden. Dit hangt af van de verzekeringspolis

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling (30-40 minuten) zal een kort en vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden. Tijdens het vervolg consult zullen we samen bekijken welke kleur of kleuren het meest overeenkomen met je eigen huidskleur. Daarna zal ik jou de juiste manier laten zien waarop je thuis de crème kan aanbrengen.

De derde afspraak kom je met aangebrachte camouflage naar de praktijk en zullen we eventuele vragen beantwoorden.

Medisch Camouflage Therapie

De behandeling gaat om het egaliseren van de huid. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en ik ben er om jou hierin te trainen je eigen huid thuis te camoufleren.

3 behandelingen €250

Vanwege mijn specialisatie en zorgverleners code wordt in de meeste gevallen de camouflage behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Afspraak maken

Maak eenvoudig een afspraak via het afspraak formulier