Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van acne en help jou graag met het oplossen van deze vervelende huidaandoening!

Ik kan je niet garanderen dat jouw acne volledig verdwijnt omdat de oorzaak van heel veel factoren afhankelijk kan zijn. Wat ik je wel kan garanderen is dat als je mijn behandelplan volgt je huid er zienderogen op vooruit zal gaan.

Resultaatgericht behandelplan

Ik ga er samen met jou aan werken om ontstekingen te verminderen en overmatige verhoorning tegen te gaan. Dit gaat in kuurverband om optimaal resultaat te bereiken. Met een volledig op jouw huid aangepast behandelplan ga ik jouw huid weer in balans brengen met intensieve reinigingen, exfoliaties en het verwijderen van onzuiverheden.

Thuis ga jij jouw huid onderhouden met het active clearing system van dermalogica, dat speciaal ontwikkeld is om acne te behandelen. Ook gaan we met jou op onderzoek uit om de mogelijke oorzaken van jouw acne te vinden en eventueel te elimineren.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Indien je verzekerd bent voor acne behandelingen (terug te vinden op je polis) dan krijg je na je behandeling een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Dit is mogelijk vanwege mijn specialisatie in acne en daarbij behorende AGB en zorgverlenerscode.

Hoe ontstaat het?

Acne ontstaat door een verstopping van de talgklieren door het moeilijker los laten van hoorncellen, waardoor de natuurlijke talgafvoer van de huid word verstoord en er op den duur ontstekingen kunnen ontstaan. Micro organismen spelen hierin een belangrijke rol.

Welke factoren zijn van invloed?

Jeugdpuistjes ontstaan in de pubertijd onder invloed van hormonen. Talgproductie staat onder invloed van adrogenen. Androgenen zijn hormonen die opgang komen tijdens de puberteit. Deze hormonen activeren de talgklier waardoor in deze periode de hoeveelheid geproduceerd talg tot wel 10x meer kan zijn dan normaal gesproken. Ook op latere leeftijd kan je last van acne krijgen.

  • Stress speelt een grote rol bij het ontstaan van acne. Overbelasting van het zenuwstelsel activeert bepaalde hormonen en daarmee worden talgklieren overactief die op den duur de poriën in de huid kunnen verstoppen. Andersom kan acne ook stress veroorzaken.
  • Hormonale invloeden: bij zwangerschap, met de pil gestopt zijn en voor en/of na de memo pauze. Ook menstruatie heeft een beïnvloedende rol bij het optreden van acne. Hierbij wordt onder invloed van progesteron(hormoon) de talgklier geactiveerd.
  • Het gebruik van medicijnen.
  • Voeding kan van invloed zijn op het ontstaan van acne. Het uitsluiten van bepaalde producten in je eetpatroon ‘
Acne behandeling

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van acne en help jou graag van deze huidaandoening af vanwege mijn acne specialisatie en zorgverlenerscode wordt in de meeste gevallen de acne behandeling vergoed door de zorgverzekeraar

50 min. | €69,00

Afspraak maken

Maak eenvoudig een afspraak via het afspraak formulier